За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. Жълт код за

...
За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. Жълт код за
Коментари Харесай

Ледена епоха: Седмицата започва със студ и лед

За ново захлаждане на времето предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. Жълт код за ниски температури е разгласен в цяла България. Опасно студено и температури под 0 градуса се чакат в първия ден от новата седмица. Така че, в случай че ви се постанова да излизате, облечете се добре, написа Пик.

Минималните температури ще бъдат сред минус 9 и минус 4 градуса, оптималните - сред минус 4 и 1 градуса.

Над Черноморието ще има забележителна облачност и ще превалява слаб сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 1 и плюс 1 градуса. Температурата на морската вода е към 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от сняг. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и едва ще се усили. Вечерта преваляванията ще стопират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 9, на 2000 метра - към минус 15 градуса.

Още през нощта против вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се намалят тук-там до минус 15 - минус 17 градуса. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР